Med ili šećer – što je puno bolje i zašto?

Da bi razumjeli zašto je med i šećer ne preporuča za ljude s dijabetesom, on zaslužuje da se prvo naučiti što je to „hodanje” ugljikohidrata u našem organizmu. Vi ne možete pojesti šećer, kao i med sa диабетическими problemima ugljikohidrata (šećera), koji se nalazi u hrani, pružaju hranu za stanice.

I ovdje se odnosimo prema čavlići

Međutim, da biste mogli da ih koriste, tijelo treba u početku reciklirati ih u probavnom traktu na glukozu. Samo u ovoj vrsti su oni prolaze kroz krv. I ovdje se odnosimo prema čavlići.

I ovdje se odnosimo prema čavlići

Прямодушные Sahare stvaraju brzo potaknuti na stupanj šećera u krvi, dok alat (na primjer Whole-grain kruhova, pastas, etc.) apsorbira mnogo sporije. Povećanje razine šećera je signal za gušterače, da ona mora početi proizvoditi inzulin. On prima glukozu i također prenosi ga do stanica.

Međutim, u dijabetes klijentima osobe, neke glukoza ostaje u krvi u vidu toga da stanice ne ispunjavaju kako treba inzulin i također „ne otkrivaju” pod svojim utjecajem, među ostalim, srčanih bolesti (moždani udar, srčani udar), redovito infekcija ili problema s bubrezima, koji je razlog zašto dijabetičari trebaju poslati doći do samog pristupačne mogući stupanj glukoze u krvi.

Smanjuje se, ali se ne smanjuje! Hipoglikemija – nakon toga mogu pojesti žličicu meda ili šećera! To je smanjenje razine glukoze u krvi niža od 55 mg/ dl (inače poznat kao hipoglikemija). To se događa uglavnom s ljudima koji su liječeni inzulina, međutim, ne samo.

Još uvijek umorni i pospani?

Ako niste jeli u dugo vremena (prekid je bio više od 3-4 sata) ili ste jednostavno završili intenzivne fizičke vježbe, šećer može pasti ispod razine rizika. To uzrokuje slabost, iscrpljenost, grčevi, trnci, kolaps. Hipoglikemija može biti opasna (pad šećera u nastavku 20-30 mg / dl može dovesti do kome dijabetičare).

Još uvijek umorni i pospani?

Iz tog razloga, kao i kada vidite njen prvi znakovi u sebi ili drugom klijentu, morate brzo da osigura tijelo dio povoljno усваиваемого šećera. Što bi to moglo biti? Da biste brzo povećati razinu šećera u krvi, pojesti ili konzumirati alkohol najbolje: žlica meda ili šećera (možete i otopite u 150 ml vode); čašu gazirana slatka pića (limunada, оранжад) – hvala puno mjehurića, šećer apsorbira brže nego iz drugih pića.

Hipoglikemija, to je jedina situacija kada stručnjaci preporučuju da dijabetičari imaju med, kao i ostale osnovne šećera! Još uvijek umorni i pospani? Provjerite dostupnost znakova dijabetesa problema! Najbolji način prehrane za dijabetičare-izbor hrane na 7 dana točno držati podalje od hipoglikemije?

Trebali bi konzumirati tako da nije bilo brze promjene inzulina u krvi. Jedite 4-6 puta na dan, svakih 2-3 sata. Dan uvek počinje sa jutarnjim satima obrok-ujutro tijelo maksimalno otkrila prije nedostatak šećera. Odaberite uglavnom proizvode sa smanjenim glikemijskim indeksom (IG) stvaraju вмеру uspon i također niži u razinama glukoze u krvi.

Vaše zdrave белковое jelo mora biti u svakom vašem pladnju

Ovo sirovo povrće, obrano mlijeko i meso, integralni kruh,mahunarke. Spriječite sagorijevanje na one koji imaju visok GI – više od 50 (slatkiše, šećer, med, bijeli kruh, kuhana mrkva, дрожжевое tijesto, slatko voće, alkohol). Oni su se pridružili brzo надорвался inzulina u krvi, što dovodi do smanjenja šećera stupnjeva.

Vaše zdrave белковое jelo mora biti u svakom vašem pladnju

Vaš zdrav protein jelo mora biti u svakom pladnju. Zdrav sirutke nema rezultat na rast inzulina, dok je on ograničava svoj brzi pravo отстрела u krv. Jedan od najvažnijih nesigurnih je hipoglikemija koja proizlaze tijekom cijelog odmora.

Zbog toga, da ne možete odgovoriti na njih, ponekad i uzrokuje prima. Da to zaustavi, jedite jela, koji se sastoji od sporo probavljivih ugljikohidrata i proteina, kao npr. sir ili nemasno meso s цельнозерновым kruha i povrća (zelena salata, paradajz).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *